Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Μη φοβάσαι τη λέξη "ψυχίατρος"


Το να νοιώθει κάποιος άσχημα, να υποφέρει από ανησυχία ή κατάθλιψη ή έμμονες ιδέες, είναι καταστάσεις που μπορούν να επιδεινωθούν εάν δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα και κατάλληλα. 

Η ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα είναι εύθραυστη και πολύτιμη. 

Έχετε επομένως όφελος, να εμπιστευτείτε τη φροντίδα της ψυχικής υγείας, σε έναν γιατρό ειδικό, τον ψυχίατρο, που γνωρίζει σε βάθος τους μηχανισμούς του σώματος και τις πολυπλοκότητες του πνεύματος.

Ο ψυχίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε όχι μόνο την ψυχική υγεία αλλά και την βαθύτερη γνώση για τον εαυτό σας, αξιολογώντας το δυναμικό σας, τους διαφορετικούς παράγοντες των προβλημάτων σας και τη σημασία τους μέσα στη ζωή σας. Με τη ενεργή συμμετοχή σας ότι θα μπορέσει, αναθεωρώντας την προσωπική ιστορία σας, να κάνει τον απολογισμό των προβλημάτων σας και να προσδιορίσει τις θετικές δυνάμεις σας, στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε, για να φθάσετε σε μια καλύτερη προσαρμογή της ζωής σας.

Ο ψυχίατρος με τη λεπτομερή κατάρτισή του γνωρίζει τις πιο προχωρημένες τεχνικές στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη μεταχείριση των διανοητικών ασθενειών. Όπως κάθε άλλος γιατρός, μπορεί να ορίσει φάρμακα όσο είναι απαραίτητα και συμπληρωματικά μπορεί να προτείνει κάθε άλλη κατάλληλη μορφή ψυχοθεραπείας ή νοσηλείας.

Για να αποκτήσει την ειδικότητά του, ένας ψυχίατρος, έχει μελετήσει τα προβλήματά σας, (πριν καν τα αποκτήσετε!), κατά τη διάρκεια των 6 ετών της βασικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο και των 5 μετέπειτα ετών στην Ψυχιατρική, (συνολικά για 11 χρόνια). Έχει περάσει επιτυχώς μια σειρά αυστηρών εξετάσεων σε πολλά στάδια της εκπαίδευσής του και κατέχει υποχρεωτικά, άδεια άσκησης αυτού του επαγγέλματος, της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), Υγεία είναι η σωματική και ψυχική ευεξία
Διαβάστε περισσότερα: http://psi-gr.tripod.com/psychiatrist3.htm